Viktigt ha bra CV och personligt brev för att bli rekryterad

Om du söker ett jobb, så gäller det ju att ha rätt meriter så klart. För att en rekryteringsfirma som SkillU (läs mer här om dem) ska se att du har det, så måste du ju skrivit ner dessa. Det görs i form av ett CV. Ett CV ska innehålla vad du har studerat och var, samt även vad du tidigare har jobbat med, vad det innebar att jobba med det och när. Detta ska stolpas upp på ett bra sätt samt att du därtill även behöver skriva ett personligt brev som talar om varför du är rätt person för jobbet i fråga. Söker du flera olika jobb är det bra att ha olika personliga brev. Inte skicka exakt samma till alla.

Lär dig skriva cv och personligt brev

Det är bra att lägga ner tid på ditt cv och även uppdatera det med nya utbildningar och jobb om du haft det. Det finns en massa bra mallar och info på nätet som visar hur du allra bäst ställer upp ett cv på ett bra sätt.

När det gäller peresonligt brev, var inte för personlig. Det är inte ett måste att berätta om dig och din fritid, även om det går nämna det som är relevant för jobbet så klart. Även detta finns en massa bra mallar på nätet att använda dig av för att få till det på ett riktigt bra sätt. Förhoppningsvis leder båda dessa till att du får jobbet!

14 Jun 2021