Ergonomiska möbler i skolan

Något det har kommit att talas mycket om under ett bra tag, det är hur viktigt det är med ergonomi när man arbetar. Det inte alla tänker på, det är att även skolan, den är en arbetsplats, både för lärare och för elever. Det är inte bra för någon att sitta dag ut och dag in i möbler som inte är anpassade för hur lång man är. Tyvärr har det ju genom åren alltid varit likadana skolbänkar och stolar i skolan, lika för alla. Men nu finns det mer och mer ergonomiska skolmöbler att satsa på! På www.cadiform.se kan ni läsa mer om det. 

Viktigt att satsa på bra skolmöbler

Bra skolmöbler är ett måste idag att ha, både i förskolan och den vanliga skolan. Bland annat är det bra att ha skolbänkar, som gärna går att höja och sänka, så att de går att anpassa efter varje elev. Men sedan är det så klart även bra att ha annan inredning för skolan, som är åt det ergonomiska hållet. Så som rätt höjd på hyllor i kapprummet till exempel.

Hos Cadiform finns det idag en hel del inom skolmöbler och övrig inredning för skolan. Även för lärare! Så ska ni se över er skola och byta ut möbler, så kan det vara värt att faktiskt satsa på bra skolmöbler, för alla, så att de är ergonomiska, för barn och för vuxna!

22 Apr 2022