Behöver du en vinsch?

När man talar om vinschar, så finns det ju idag en massa olika modeller och typer som passar olika sorters ändamål. Det gäller att välja rätt sorts vinsch, för det du ska göra. På www.warriorwinches.se hittar du flera olika bra vinschar att välja mellan. Det är viktigt att välja rätt vinsch, annars är risken att du skadar dig själv eller andra eller att du skadar vinschen eller det du ska vinscha upp.

Jämför man en vinsch som används för bärgning mot en som används för att dra rullande vikter som en båt upp på en trailer så kräver den första bra mycket mer kraft än den andra. 

Omgivningar är även det något att ta i beaktande när du välja en vinsch. Det är bra att veta om det finns backar, hur underlaget ser ut och så vidare. 

Hitta en ba vinsch

När du ska köpa en vinsch, så är det som sagt bra att fundera på vad det är du ska ha den till. Kapaciteten är olika och de har alla olika dragstyrka. En vinschs nominella dragstyrka anges alltid i lbs. alltså pounds. Enkel uträkning är att halver lbs-talet för att få fram kilo (kg).

Du bör främst kolla på vad vinschen har för kapacitet då du ska köpa en. Den bör till exempel alltid vara minst på 1,5 gånger bruttovikten av det föremålet du skall vinscha. 

Om du vill ha koll på vad det finns för vinschar att välja på, kolla då den hemsidan vi nämnde ovan.

9 Mar 2022