Ta hand om din bil

bilvård

En bil, oavsett ålder bör tas om hand. Service på en bil är viktig att göra, och det går att göra en del själv, som att rengöra injektorer. Andra saker får en verkstad göra. Det är oftast lättare att meka med de bilar som är lite äldre. De är inte lika avancerade som nyare bilar är. Dock är det v viktigt att ta hand om sin bil. Det så att den är säker i trafiken samt fungerar som den ska. 

Missa inte besiktningen

Varje år ska du besiktiga din bil. Är det helt ny bil så är det inte lika ofta i början, men sedan kommer det att vara varje år. Det är bra att ha en bil som fungerar och en besiktning kan ge indikationer på hur bilen mår. De ser saker som du kanske missar. Men om du gör en service varje år på bilen, så går den oftast igenom galant. 

Missa inte att tvätta bilen

Även om det allra viktigaste är att bilen fungerar med motor, det elektriska med mera så är det även bra att sköta om bilen genom att tvätta den regelbundet. Det både utanpå och inuti. Detta kan du göra själv på en tvätthall, eller så kan du lämna in den till företag som sysslar med just detta.

Oavsett om du mekar med din bil själv, eller tvättar den själv eller väljer att lämna in den så är det viktigt att du tar hand om den.  Billen håller längre och värdet på bilen kan bli mer stabilt än en misskött bil.

 

21 Jun 2019