Saker att tänka på vid fönsterbyte

Går du i tankarna att byta fönster? Det finns då en del saker att tänka på. Du kan med fördel kika in på Fönsterfabriken i Trelleborg för att hitta bra fönster att köpa! En mycket god anledning att byta fönster är för att slippa få så kallat kallras. Det kan du drabbas av om du har gamla fönster med ett högt U-värde. 

Tänk på att det inte är ett måste att välja samma sorts fönster till hela huset. Det kanske känns mest naturligt, men beroende på var dina fönster ska sitta kan det finnas olika behov att fylla och därmed kan det vara olika fönster du behöver.

Att byta fönster

En fråga många ställer är om det går att byta fönster under vinteren. Självklart går det bra att göra det! Det går byta fönster oavsett årstid. Man brukar bara byta ett fönster i taget och har du fönstermontörer går det snabbt så det hinner inte dra in kall luft, även om det är under vintern.

Tänk på att i de rum där du inte har någon form av fläktsystem som gör att luften cirkulerar, så behövs det ventiler. Detta för att luften ska bytas ut och för att minska risken för kondens.

Tänk även på vad det är för hus, då du ska välja fönster. Olika fönster passar på olika hus. Det som passar en funkisvilla passar inte alltid en sekelskiftesvilla. Som tur är finns det moderna fönster som så att säga ser "gamla" ut.

4 Feb 2022