Mycket att tänka på vid flytt

En flytt, den kommer ofta med en massa måsten. Dels ska allt packas, det ska bäras, det ska transporteras och det ska packas upp. Därtill är det även flyttstädning av gamla bostaden samt att adressen ska ändras, abonnemang ska flyttas och så vidare. En flytt tar tid, så det gäller att planera.

Flytta med hjälp

Ska du flytta är det bra att be om hjälp eller anlita proffs för det. Att på egen hand bära, är svårt. Så minst ett par vänner, eller ett par flyttgubbar behövs. Det är upp till dig vilket som passar bäst. 

Innan det, så ska du se till att ha packat allt. Börja gärna med att rensa, så slipper du dra med dig saker du ändå inte behöver eller vill ha. Om du är smart, boka även in en städfirma i Karlskoga

Glöm inte göra de viktiga sakerna

Om du vill ha telefon, internet, tv med mera i nya bostaden, se till att kolla om det går flytta med de abonnemang du redan har eller om du måste säga upp och teckna nytt. Kolla även elen, om det går flytta eller måste vara nytt avtal. Du ska även göra en adressändring, samt prata med ditt försäkringsbolag om hemförsäkringen.

Städa efter flytt

Efter du flyttat, så ska det flyttstädas. Du kan besöka Flyttstädkarlstad.nu om du vill boka en städfirma att göra det åt dig. Om du ska göra det själv, se till att ha gott om tid samt följ en checklista.

28 Aug 2020