Hälsotrender 2019

Träning och hälsa har varit ofta i fokus, men hur man ska behålla hälsan bäst och vad som ska tränas, för att uppnå god hälsa, det varierar. Det siades en del redan under förra året hur det skulle komma att se ut detta året. Bland annat så fanns en teori om att vi lägger mer fokus på att se framåt än att stirra sig blind på vågen bara. Man tänker även på klimatet och miljön. Så det kommer att vara så att gamla metoder som LCHF, proteinfrossa och viktfokus försvinner. Man kommer äta mer grönsaksbaserad kost. Då är det för övrig bra att ta tillskott, som det som www.pm-sweden.se erbjuder. 

Mer fokus på hjärnan

Genom att hålla hjärnan i form så kommer även vår kropp att fungera bättre. För längre sedan kom boken Hjärnstark av Anders Hansen, som handlade om hur träning påverkar vår hjärna och ökar vår koncentrations- och inlärningsförmåga, motverkar depression och så vidare, sen kom ristina Anderssons bok "Ät hjärnsmart" som pekar på hur maten påverkar vår hjärna och därmed också allt från sötsug till alzeimer och viktbalans. Det kommer att fortsätta så även i år!

Det kommer även bli ett år då det är mer friluftsliv. Man vandrar i skog och berg på nära håll och skippar allt mer flygresorna utomlands. Det leder även till att det blir mer paus från teknik överlag. Det verkar även som att yoga kommer att bli ännu mer av i år. Även träningsmodet kommer ändras, så att det är mer hållbart mode, med tanke på miljön. 

 

7 Mar 2019