Gör kontoret till en trivsam plats

Vi är ganska många som har någon form av kontorsarbete. Kontor kan se ut på en mängd olika sätt. En del har så att varje medarbetare får ett eget rum, med en dörr att stänga om sig, medan andra satsar på kontorslanskap med eller utan skärmväggar. Oavsett vilken form av kontor du sitter på så är det viktigt att trivas. En del har svårt att sitta i landskap, de blir störda av kollegor. Skärmväggar kan lösa det till viss del, men blir det för svårt, hör med din chef om det går att ändra. 

Viktigt med bra kontorsmöbler

Vad vore ett kontor utan kontorsmöbler? De flesta kontor är utrustade med ett skrivbord, en skrivbordsstol och en dator. Det är viktigt att man har bekväma möbler att sitta i och vid. Många arbetsgivare är medvetna om detta och ser till att köpa ergonomiska kontorsmöbler. Då går det ofta att höja och sänka både skrivbord och stol. Då man ofta sitter vid en dator eller ett skrivbord under hela arbetstiden så är det ett måste att man sitter bekvämt och på ett bra sätt. Annars kan kroppen ta stryk. 

Satsa på gemensamma ytor

En annan sak man kan göra för att göra kontoret till en trivsam plats, det är att skapa gemensamma ytor, för alla kollegor. Det kan vara att man ser över lunchrummet så att det finns sköna soffor att ta en fika i, eller att man sätter in mer växter, mer färg och så vidare. 

14 May 2018