Fastighetsinvestering

Har man lite pengar undanlagda och inte vet riktigt vad man ska ha dem till så bör man ta sig en allvarlig fundering på att investera i något så att pengarna inte bara ligger undamgömda och stagnerar (och förlorar i värde över åren). Det finns många sätt att investera på och olika investerare kommer att rekommendera olika saker.

Mer dynamiskt än guld

Guld är ju ett mycket säkert kort, men kommer inte ge någon massiv ökning av pengarna - man kan kalla det en lågriskinvestering. Bit-coins bli också allt mer poppis och är väl den virtuella världens svar på guld. Det som känns mest spännande är att investera i fastigheter, för har man bara lite näsa för vad som blir hett om några år så kan man snabbt öka värdet på sina pengar genom att köpa byggnader. Har man dessutom ett intresse för saken så kan man renovera och sälja och köpa nya objekt så att pengarna växer stadigt. Man kan också köpa fastigheter och hyra ut lokalerna i dem. Det är en rolig och rörlig bransch!

Anlita proffs för en bra start

Man kan ta hjälp av en lokal förmedlare för att få nys om objekt i det område man intresserar sig för. Det finns alltid fastigheter till salu överallt, det handlar bara om att välja rätt och det är där "näsan" kommer in. Givetvis så kan man också anlita någon att guida en i fastighetsbranschen, om man inte litar tillräckligt på sin egen näsa - men då gäller det att man litar på konsultens näsa mer.

17 Sep 2017