Få barnen att tycka om fisk

Det kan vara en smart idé att redan då barnen är små att låta dem äta fisk och att få dem att tycka om det. Det är mycket näring i fisk och det är en viktig och nyttig vana att äta fisk. Man brukar rekommendera att alla ska äta fisk eller skaldjur 2-3 gånger/vecka. En bra inkörsport för att få barn att äta fisk, det kan vara att servera dem något så enkelt som fiskpinnar. Sedan är det bara att allt eftersom laga olika rätter med fisk. Du kan beställa fisk på nätet och få hem till dörren. 

Inspiration

För att få barn att gilla fisk, gör det roligt! Du kan låta dem göra sina egna maträtter med fisk som ett exempel. Det går att göra tacos med fisk till exempel eller varför inte låta dem testa fish and chips, givetvis då i tidningspapper! Ett annat bra sätt att få i sig fisk är att göra fiskgratäng.  Våga testa en ny fiskrätt varje vecka och låt barnen vara med och bestämma menyn!

Enkelt med fisktacos

Pankopanerad torskfilé

Skär torskfilé i mindre bitar ca 2*2 cm, vänd dom i mjöl, ägg och sen panko. Stek i pannan med mycket olja på hög värme.

Guacamole

Mosa avokado med lime, lite vitlök, hackad tomat, chili och kryddor efter smak.

Tomatsalsa
Fin hacka tomater och silverlök, blanda ihop. Tillsätt ev lite chili /lime.

Mangosalsa
Hacka mango, chili och pressad lime.

Picklad rödlök

Pickla rödlök i ett-två-tre lag eller i limesaft med flingsalt och lite honung. (Förbered gärna dagen innan eller så tidigt som möjligt.)

Servera på tortillabröd med aioli, guacamole, mango & tomatsalsan och koriander.

17 May 2021