Campa i det vilda

Camping, det är ett härligt sätt att ha ett gott liv på och det kan ju ske på en mängd olika sätt. Det går att campa ordnat, på specifika platser, eller så tar man med sig tältet ut i skogen och slår upp det där. Allt beror ju på vad man vill få ut av det. Är det semester, eller är du ute med en värmekamera och ska jaga till exempel? Att campa i det vilda, eller i det fria kan göras oavsett om du ska jaga med värmekamera eller vill testa något helt nytt. Det kan vara en skön omväxling från en campingplats med servicehus och toaletter!

Ha med rätt utrustning

Om man ska campa ute i det fria och då inte har tillgång till det som finns på en campingplats så gäller det att tänka en del på sin camping. Vad man bör packa med och vad  man kan lämna hemma. Det är bra att ha med så att du kan laga mat till exempel. Vatten är en annan sak, ska du ha med eget, eller ska du ha en vattenrenare och ta vatten ute? Det finns många bra tips på nätet vad du bör packa med dig för ett par nätter ute i det fria.

Allemansrätten gäller

I Sverige har vi ju tur att vi har allemansrätten. Det är rättigheter, men även skyldigheter så klart i denna. Det ger oss dock tillåtelse till att få stanna ute, plocka bär, svamp, och mycket annat. Du kan läsa mer om allemansrätten här.

29 Jun 2018