Om du inte är nöjd med huset

Har du också växt upp i ett hyreshus? Eller har du växt upp med föräldrar som fixat allt åt dig? Oberoende vad, så kan det vara en mardröm att ha eget hus. Plötsligt faller allt ansvar på en själv. Det där drömhuset du köpte visar sig inte vara riktigt så drömlikt som du först trodde. När man blir husägare, eller bostadsrättsägare, faller ALLT ansvar på en själv då det gäller att besiktiga bostaden, eller huset. Många köpare låter sig luras av fastighetsmäklarens ord om att allt är så bra. Kaklet skiner i det kaklade badrummet, och i köket. Väggarna ser fräscha ut, men hur står det till egentligen? Har du någon gång upptäckt att det dränerade badrummet egentligen är fuktigt hela tiden? Hjälper det inte att vädra? Känner du någon märklig lukt som har bitit sig fast? Det kan vara några exempel på dolda fel i ditt hus, eller i din bostad. Och då står du där, med miljonlån på banken.

Det finns hjälp att få

Som tur är finns det hjälp att få om du har råkat ut för något liknande. Är det så att du upptäcker fel du inte har upptäckt innan köpet, går det faktiskt att få hjälp. Har man upptäckt dolda fel i hus ska man kontakta någon som kan företräda en i en tvist om vems ansvaret för felet kan vara. Du kan till exempel tala om för säljaren vad du har upptäckt så länge som upp till upp till tio år från det att du köpte huset. Och du kan kräva ersättning från den som sålde bostaden eller huset till dig.

Om du är den som sålt

Skulle det vara det omvända, att det är du som sålt ett hus, och köparen påstår att det är ditt fel, och känner sig lurad efter försäljningen av huset eller bostaden, kan det vara väl värt att kontakta en firma som heter Salmi & partners. De tar på sig att företräda både dig som säger att du upptäckt dolda fel efter köp, och dig som har sålt bostaden eller huset och sedan blir kontaktad av köparen, som påstår att det är ditt fel, eller att det finns fel på huset eller bostaden. Alla dessa tvister kan vara väldigt svåra att lösa på egen hand. Det finns lagar som reglerar i alla liknande fall, och rätt ska vara sätt, eller hur? Då kan professionell laglig rätt vara enda utvägen. Lycka till!

28 May 2017