Alla medel är tillåtna

I debatten som pågår, och som pågått sedan decennier tillbaka, om ingrepp för att förändra och förbättra vårt utseende, så är ett återkommande motargument att man är ett dåligt exempel för sina barn samt andra unga och lättpåverkade människor i ens omgivning om man lägger sig under kniven, eller på andra sätt modifierar sitt utseende, bara för att bli vackrare. Jag skulle vilja hävda att ett gott exempel för andra är den person som fattar medvetna val; som följer sitt hjärta och som inte låter andra människor diktera hur hen ska leva sitt liv. Alla människor är fåfänga, det är en helt natulig drift, och det är inte rätt att vi ska behöva känna skuld och ångest över viljan att vara vackra.

Puts

Idag är dessutom metoderna för försköning och föryngring av vårt utseende så raffinerade och lätttillgängliga att en stor andel av befolkningen har både råd och möjlighet att till exempel sudda ut ilskna rynkor eller göra en väldigt tunn överläpp lite större genom läppförstoring. Restylande, botox och dylika ämnen är väl beprövade och helt ofarliga för kroppen. Läs gärna mer på mybeautyclinic.se

Attitydförändring

Det ska dock sägas att en attitydförändring är på väg. Det är inte lika tabu att gå ut med att man putsar fasaden med hjälp av fillers då och då, steget mellan det och en grundlig ansiktsrengöring är inte så himla stort. För övrigt gör vi en massa andra, liknande saker, som tandblekning till exempel - så varför inte släta ut de fulaste rynkorna också? Om några år kommer det att ingå i varje självmedveten människas årliga beautyrutin.

17 Feb 2017